Formalităţile vamaleFirma noastră, funcţionează ca agent vamal din 2010, în consecinţă întâmpinăm clienţii noştri cu o gamă largă de servicii de formalităţi vamale – fie că este vorba de societăţi comerciale sau persoane fizice.

Având în vedere, că dispunem de Certificat AEO, în timpul formalităţilor vamale, Dvs. vă bucuraţi de siguranţă sporită, un control fizic mai rapid al mărfii şi, implicit, de trecerea mai rapidă a frontierei.
În sfârşit, procesul de vămuire, devine transparent şi pentru Dumneavoastră: vă puteţi aştepta la mai puţine controale fizice şi de documente, vi se reduc costurile logistice şi puteţi conta pe relaţii mai bune cu organele vamale.

Formalităţi vamale de export, simplificate

Formalităţile vamale de export le executăm electronic, la punctul nostru de lucru, cu competenţele noastre – formalităţi vamale de export, chiar şi pentru firme înregistrate în alte state membre.

Scutiri de documente T şi TIR – economie de timp pentru transportator
Atunci când mijlocul de transport ajunge la punctul nostru de lucru, după schimbul de mesaje electronice, acesta se eliberează imediat.

Garanţia documentului T
Pornirea documentului de tranzit T1, T2 cu documentul de garanţie TC31 sau TC32.

Antrepozitul

  • Destinatarul nu doreşte să folosească imediat, marfa importată
  • Dacă doresc să exporte marfa, fără să plătească taxe vamale.

În cazurile de mai sus, mărfurile extra comunitare, pot fi depozitate, în antrepozit până când este nevoie, fără a plăti impozit sau taxe vamale. Alt avantaj a depozitării în antrepozit este, că marfa poate fi vămuită în mai multe tranşe, astfel şi taxele vamale se vor plăti în mai multe rate.

Dispuneţi de capacitate de depozitare proprie? La cerere putem extinde autorizaţia noastră.

Depozit fiscal – valorificaţi fără TVA
Doriţi să obţineţi un avantaj faţă de concurenţii care se aprovizionează şi valorifică marfa cu TVA? Prin procesul de planificare fiscală modernă şi flexibilă a depozitului fiscal, puteţi valorifica fără TVA şi cu certificat vamal, aproape toate mărfurile şi echipamentele depozitate acolo.

Atenţie! În depozitul – TVA puteţi face comerţ fără TVA, numai dacă dispuneţi de Cod Fiscal Comunitar.

Depozitul de custodie – timp de 90 de zile scutit de impozit şi taxe vamale
Aici puteţi depozita mărfurile sosite, iar aici se vor lua în evidenţă premergător formalităţilor vamale.

Reprezentarea indirectă – preluarea plăţii TVA
Posibilitatea plăţii indirecte, pe de o parte, poate reprezenta o amânare însemnată a termenului de plată, pentru importator, pe de altă parte, poate să se folosească liber de marfă, fără plata imediată a taxelor. În cazul în care, în legătură cu importul, importatorul are dreptul la deduceri fiscale, atunci este scutit de plata TVA stabilit de Autoritatea Naţională a Vămilor.

Lăsaţi pe seama noastră emiterea şi autentificarea certificatelor de provenienţă
Să nu vă faceţi griji pentru emiterea şi autentificarea certificatelor de provenienţă (EUR1, EUR-MED, A.TR), conforme convenţiilor de Comerţ Liber dintre UE şi alte ţări şi dispoziţiilor Uniunii Vamale.


top Vectra Logistic